Valige oma riik
+372 6413113

Punane kalamari

Sõna KAAVIAR (paljudes keeltes kalamari) pärineb aseri keelest, mida kasutati käesolevas Turkmeenias ja Aserbaidžaanis ja tähendab see tõlkes „tuura muna”.

Kalamarja on iidsetest aegadest loetud vene toiduaineks. Paljud aastad on oluline osa elanikkonnast suhtunud tuura- ja lõhemarja kui hinnalisse toiduainesse. Kusjuures punane kalamari – see on delikatesside klassika.
Keta, Gorbuša, Nerka
Tuntud punase kalamarja andjad – on kaht liiki lõhilased : keta (Chum Salmon) ja gorbuuša (Pink Salmon). Edetabelis on esikoht keta kalamarja käes. Seega on selle kalamarja hind ka veidi kõrgem. Keta kalamarja terad on veidi suuremad, kuni 7 mm, ereoranž, punase läikeline, õrna maitseline. Teisel kohal on gorbuuša mari – tera suurus 3 kuni 5 mm. Värv kollakas oranž, maitse universaalne, mis maitseb enamusele. Kolmas koht kuulub nerka kalamarjale – tera suurus umbes 3 mm, värvus erepunane või tumepunane , maitse kergelt mõrkjas.