Valige oma riik
+372 6413113

Küpsetatud kartul kalamarjaga

Komponendid:


– kartul
– kohupiima (koore) juust
– rõõskkoor või hapukoor
– roheline sibul
– punane kalamari
Vastavalt sööjate arvule keerata iga pestud kartul eraldi hõbepaberisse. Küpsetades praeahjus kuni valmimiseni (umbes tund aega 250° C juures). Võttes kartuli praeahjust välja asetage see taldrikule. Avage pooleldi kartuli ümber olev hõbepaber ja lõigake kartul põiki pooleks jättes lõpuni läbi lõikamata. Keskele panna koorejuustu täidis, mis on tehtud rõõskkoorest või hapukoorest ning peeneks lõigatud rohelisest sibulast. Peale panna 1-2 supilusikat punast kalamarja. Serveerida rohelise salati lehtedel.

SOOVITUS: protsessi kiirendamiseks võib kartuli esialgu panna mikrolaineahju 10-ks minutiks maksimaalse võimsuse režiimil, tehes kartulikoore sisse kahvliga mõned augud. Selle tulemusena praeahjus küpsetamine võtab aega kõigest 15-20 minutit.