Valige oma riik
+372 6413113

Pelmeenid lõhetäidisega hapukoore ja kalamarjaga

Komponendid:


100 ml külma vett või piima, 1 muna, sool, 400g jahu, 200 g lõhefileed, 1 väike sibul, valge pipar, petersell, hapukoor, punane kalamari.
Külma vette või piima (½klaasi) segada toores muna lisades sinna vähem kui teelusika täis soola.
Puistata sinna 2 klaasi sõelutud jahu ja sõtkuda taignaks. Lõhe tükeldada noaga või lasta läbi hakkliha masina (jäme sõel).
Keskmine sibul peenestada ja praadida koorevõis kuni muutub klaasjaks.
Segada kalaga, lisada soola, pipart (värskelt jahvatatud valge pipar).
Tainas rullida õhukeseks, lõigata rattad, asetada igale rattale teelusikaga täidis ja pigistada ääred kokku.
Keeta 5 minutit soolase vees.
Serveerida hapukoore , peterselli ja punase kalamarjaga.