Korduma kippuvad küsimused

Salaküttimine või akvakultuur
Kahjuks, endiselt on laialt levinud stereotüüp, et ainult “metsik” kaaviar on tõeline, tervislik ja maitsev. Aga kalamari akvakultuurist on ainult musta kalamarja sarnasus. Ja see, paraku, on kõige sügavam eksimus.

Vaatamata moratooriumile on salaküttimise maht ja musta kalamarja ebaseaduslik turg mitu korda suurem kui legaalse tootmise tase.

Tuura tõud on põhjakalad, kes korjavad toitu kõige põhjal, kus kogunevad kahjulikud ained, tööstusjäätmed ja toksiinid. Seetõttu ei ole "metsik" kalamari nüüd keskkonnasõbralikkuse seisukohast kõige ohutum toode. Lisaks veeseisundile ja toidu kvaliteedile tuleks arvestada ka looduslikest kaladest saadud kalamarja korjamise meetodiga. Iga salakütti käimine jõele on seotud ohuga, et inspektorid võtavad teda kinni. Seetõttu kontrollitakse paigutatud võrke iga paari päeva tagant. Enne tuura leidmist ja kalamarja väljavõtmist võib tuur võrkudes lämbuda nädal aega. Mädanemise tagajärjel tekkinud lagunemissaadused tungivad läbi nii kalaliha kui kalamarja. See protsess ei jää kalamarja kvaliteedi jaoks märkamatuks. Lõhnade varjamiseks ja toodete hilisema ohutuse tagamiseks pikaajalisel transportimisel lisavad salakütid võimsaid keelatud säilitusaineid, sageli kalamarja korduvalt külmutades.

Ebaseaduslikult saadud must kalamari on tavaliselt pakendatud käsitöönduslikult, järgimata elementaarset sanitaar- ja epidemioloogilist seisundit, kasutades keelatud ohtlikumaid toiduainete säilitusaineid, misjärel saadavad edasimüüjad ja turustajad selle Venemaa, SRÜ riikide ja Põhjamaade suurlinnadesse. Kalamari saab reisida kohvrites ja kottides tavalise reisija pagasi varjus, klaaspurkides või lihtsalt kilekottides.

Õige otsus on valida legaalse musta kalamarja, mis on toodetud legaalsetes töönduslikutes tootmistes. Ja siin tahame kummutada kõige levinuma müüdi selle "ebaloomulikkuse" kohta. Kui tuura hoitakse looduslikele tingimustele võimalikult lähedal ja õige dieedi järgimisel, on sellise tuura ja loodusliku tuura kalamarja biokeemiline koostis täiesti identne. Kalamarja tootmistehnoloogiad võimaldavad tänapäeval kalamari ekstraheerida marjatera optimaalses küpsusastmes, mis välistab valmimata, üleküpsenud või madala kvaliteediga kalamarja saamise.

Ostes musta tuurakalamarja, kasvatatud akvakultuursetes töönduslikutes tootmistes teie olete abiks päästmises väljas olevate tuuraliikide populatsioon, mis on väljasuremise äärel.
Kõigil Lembergi Kaviar tuura kalamarja tüüpidel on Euroopa CITESi sertifikaat (looduslike looma - ja taimeliikide ohustatud liikidega rahvusvahelise kaubanduse konventsioon). Täiendav CITESi etikett numbriga sisaldab teavet saagi tarnija, aja ja koha kohta. Lisaks annab CITESi märgistus hulgiostjatele ja tarbijatele garantii, et tuur, millest kalamari on toodetud, on seaduslikult püütud.
Kuidas Lembergi tooted kohale toimetatakse?
Kalamarja ja kalahõrgutiste transportimine nõuab rangete eeskirjade järgimist, et tooted võimalikult kaua värsked püsiksid. Toimetame oma tooted kohale spetsiaalses stüropoorpakendis, kuhu on lisatud jääd, mis võimaldab vedamise ajal jahedat temperatuuri hoida. Nii tagame värskete hõrgutiste kohaletoimetamise kvaliteedis kaotamata igal aastaajal, ka kuumadel suvekuudel.
Lembergi punane kalamari tuleb Vaikse ookeani eri liiki looduslike lõheliste kalamarjast. Kalamarja tooraine tarnitakse meie toodangu jaoks otse parimatest USA (Alaska) ja Kanada kalanduspiirkondadest.
Ettevõte SIA „Caviarhouse.lv“ esindab Balti riikide turul juba 15 aastat Saksa kaaviarimaja Lemberg. Nende aastate jooksul oleme teinud koostööd kõikide Läti ja Leedu jaekettidega, toimetades musta ja punast kalamarja mitte ainult kauplustesse, vaid ka Läti keskturule, samuti pakume musta ja punast kalamarja klientidele oma Riias ja Daugavpilsis asuvates kontorites-poodides. Kõik meie tooted valmistatakse ja pakitakse Saksamaal.
Kust tuleb Lembergi punane kalamari?
Punane kalamari

Lembergi punane kalamari tuleb Vaikse ookeani eri liiki looduslike lõheliste kalamarjast. Kalamarja tooraine tarnitakse meie toodangu jaoks otse parimatest USA (Alaska) ja Kanada kalanduspiirkondadest.
Kuidas tagatakse kvaliteet?
Toodangu kvaliteedi optimaalseks tagamiseks on meie ettevõttes kasutusele võetud toodangu kontrollsüsteem, mida rakendavad järjekindlalt kvalifitseeritud veterinaarid. Kõikide normide järgimine toiduohutussüsteemi HACCP nõuete kohaselt on meie töö lahutamatu tingimus. Meie toodete erakordse kvaliteedi tagavad aastatepikkune kogemus, hoolikas töötlemine ja hügieeninormide täitmine. Kõikidel tuuramarja liikidel on Euroopa CITESi (ohustatud looduslike looma- ja taimeliikidega rahvusvahelise kauplemise konventsiooni) sertifikaat. Täiendav etikett CITESi numbriga sisaldab teavet tootja ning püügi aja ja koha kohta. Lisaks sellele annab CITESi etikett hulgiostjatele ja -tarbijatele garantii, et tuur, kellelt kalamari on saadud, on seaduslikult püütud.
Miks on lõhemarjapurgil märgitud säilivusaeg, kuid teie soovitate kalamarja mitte „säilitada“ ja tarvitada kättesaamisel kiiresti ära?
Lembergi kalamari on värske ja seda ei kuumtöödelda täiendavalt, välja arvatud need tooted, mille kohta on öeldud, et need on pastöriseeritud. Säilitusainete (E200 või E285) minimaalses koguses lisamine kalamarjatoodetesse aitab hoida kalamarja stabiilsena ja pikendada selle säilivusaega.

Pakendil märgitud kalamarja säilivusaeg kehtib ainult siis, kui kalamarja hoitakse tootja originaalpakendis temperatuuril alla +6 °С. Jahutussüsteemi rikke korral (näiteks autos transportimise ajal või külmkapis hoidmisel temperatuuril üle +6 °С) soovitame toote kohe ära tarvitada.

TÄHELEPANU! Ükski pakendi või jahutuselemendi osa pole söödav!
Kas Teie toodangut on kontrollitud kiirguse suhtes?
Seoses Jaapanis Fukushima tuumaelektrijaamas toimunud avariiga

Seoses 23. märtsil 2011 Jaapanis Fukushima tuumaelektrijaamas toimunud õnnetusega koostas Ameerika Ühendriikide TOIDU- JA RAVIMIAMET dokumendi pealkirjaga „Toiduohutuse küsimused“, mis sisaldab järgmisi järeldusi: „(…) USA Vaikse ookeani põhjaosa mereandide söömine on ohutu. Selleks et kontrollida, kas kalatooteid mõjutavad atmosfäärist pärinevad kahjulikud ained, tehakse pidevalt mereandide ja kalatootmisbaaside analüüse. (…)“

Täpsem teave aadressil:
www.fda.gov
Kust tuleb Lembergi must kalamari?
Tuuramari

Tuura püügikeelu tõttu looduslikest veekogudest tuuakse Lembergi must kalamari eeskätt Euroopa riikides asuvatest tuurafarmidest. Kasvanduses kasvanud tuuradelt saadud mari ei erine oma omaduste poolest looduslikust allikast pärit kaladelt saadud marjast. Kasvandustes kasvatatakse peamiselt siberi (Acipenser Baerii) ja vene (Acipenser gueldenstaedtii) tuura. Ainus tuuraliik, mida on lubatud püüda, on luitstuur (Polyodon Spathula). Luitstuura mari pärineb USA Mississippi jõe kalanduspiirkondadest.
Kaup lisatud ostukorvi