Koostisained:
2 küpset avokaadot
1/2 sidruni mahl ja koor
100 g maitsestamata jogurtit
2 basiilikuvart
1 spl oliiviõli
sool, pipar
100 g lõhefileed (värsket)
2 tl sojakastet
Paar koriandrivart
20 g musta või punast kalamarja
laimimahl
1. Purustage avokaado viljaliha, sidrunimahl ja -koor, basiilikulehed, oliiviõli, jogurt ja pool peenestatud sidrunikoorest blenderis kreemjaks, lisage maitse järgi soola ja pipart.
2. Hakkige lõhe ja koriander peeneks, maitsestage sojakastme, laimimahla ja supilusikatäie oliiviõliga.
3. Asetage marineeritud lõhe avokaadopooltesse. Täitke 1/3 ulatuses.
4. Määrige kreem lõhe peale ja siluge ühtlaseks.
5. Tehke teelusikaga avokaadosse süvend. Pange süvendisse kalamari.